PAUL RENAUD
executive coach

Paul Renaud for Forbes Life

My interview for Forbes Life.

1. Cât este de importantă prima impresie în activitatea ta de zi cu zi (în coaching)?
O primă“impresie bună” ajutăîntotdeauna. Avem tendința de a ne conecta mai ușor cu cei din jur dacăafișăm un aer cât se poate de prietenos, iar oamenii, în general, au tendința de a se înconjura de semenii cu care rezonează. Însa, pentru a face o primăimpresie bună, este nevoie de multămuncăși de perseverență, care se vor reflecta în timp în calitatea rețelei de oameni cu care ai reușit să te inconjori.

2. Care ar fi stilul pe care îl aboderzi zi de zi: casual, business, sport-casual? Ai un stil personal?
Obișnuiam săabordez un stil business din cap pânăîn picioare: clasicul costum în douăsau trei piese și, obligatoriu, cravata. Acum prefer mai mult stilul sport-casual, pe care îl integrez fără probleme în activitățile mele zilnice, de business.

3. Ești la curent cu ultimele tendințe în modă? Îți place săfaci shopping (de haine, bineînțele)?
Îmi place săfiu la curent cu ultimele tendințe în mai toate domeniile însa, când vine vorba de fashion, Maria este stilistul meu… personal. :)
Am câteva branduri preferate și de mare încredere, printre care și Tommy Hilfiger, și asta face shoppingul mult mai ușor pentru o persoanăca mine.

4. Cum îți place “să pierzi timpul”?
Îmi găsesc refugiul în filme, întotdeauna a fost așa. Îmi place săcitesc o carte bunăiar uneori, atunci când călătoresc, îmi place sămăuit cu atenție la oamenii din jurul meu. Sunt fascinat de oameni, de culturi și de diferențele culturale dintre noi toți și de accea cred căam dezvoltat și un simț al observațieimai…“aparte” atunci când vine vorba de semenii noștri.

5. De ce ai nevoie pentru a fi un coach de success?
Cred căeste vorba de un mix. Un mix de experiență, răbdare, abilitatea de a fi un bun ascultător și, în mod special, cred cătrebuie sa fii pasionat de oameni, săîți pese de ei. Cu timpul, și cu un training susținut, un coach de success devine un expert în a alege (a pune) întrebările corecte, pentru cădespre asta este vorba în coaching: săpui întrebările potrivite și nu săle spui clientilor tăi ce trebuie săfacă.

6. Este coaching-ul o necesitate, un trend sau este doar un concept “la modă”?
Foarte bunăîntrebarea. În ultimul timp sunt mulți cei care se autointitulează“coach” și astfel poți fi tentat săspui căeste un “trend”. Mentoring-ul, spre exemplu, este vechi de când lumea însăcoaching-ul este un concept diferit de cel de mentoring.
Oricineîși dorește sădevinăun leader mai bun sau doar sădevinămai bun in ceea ce face, are nevoie de o persoanăobiectivăcare săobserve, din afară, și săvadăacele “unghiuri moarte”. Abia în momentul în care realizezi care sunt problemele sau “greșelile” tale, începi săcrești și săte dezvolțica persoană. Dacădezvoltarea personalăeste o prioritate pentru tine, atunci nici nu prea conteazădacăvorbim despre coaching ca trend sau nu. Le spun mereu clienților mei că, pentru a putea înțelege adevarata putere a coaching-ului, trebuie sălucrezi cu un coach adevarat.

7. Este coaching-ul o meserie care poate fi invățată sau este mai mult un talent cu care te naști?
Pentru a fi un coach de succes ai nevoie de calitățile pe care le-am enumerat mai sus și, este extrem de important de știut că, atunci când vorbim de coaching, lumina reflectorului nu cade pe coach… ci pe clientul său. Asemeni unui antrenor de box, nu faci decât săîți antrenezi “sportivul” și acesta este cel care are parte de momenul de glorie, nu tu ca și coach.
Daca îți dorești săte afli în lumina reflectoarelor, atunci nu vei deveni niciodatăun coach de success. Si mai cred că, pentru a avea succes, trebuie săfii, în primul șiîn primul rând, umil; conteazămai puțin cât de “talentat” te-ai născut!